Nepal

Radiation protection in medical health care
Archive for September, 2011

Stedet jeg aldri skulle bo på

Siden jeg har en bi-stilling på Høgskolen i Gjøvik, kjører jeg i blandt den lange veien som jeg begynner å kjenne ved hver sving nå. Når man kommer ned fra Brandbu og møter RV4, er det bare 10 minutter igjen til Gran. Med risk for å såre noen så må jeg erkjenne at jeg ofte har tenkt at “på Gran vil jeg aldri bo!” Dette har jeg nå fått revurdere da vi nå er deltagere på et 14-dagers obligatorisk kurs på Hadeland Hotel i Fredskorpsets regi. Mange tanker gikk gjennom hodet da vi reiste hit, å jeg må erkjenne at det fantes litt motvilje hos meg. Første dagen var forvirrende med alt folk. 58 forskjellige personligheter fra 18 forskjellige land er samlet her. Egentlig ikke så svært stor forskjell fra Statens strålevern, der vi er 13 nasjoner. Andre dagen var litt bedre og på tredje dagen begynte det å bli svært trivelig!

Det er bare så mye morsomt folk her. De to Indiske sykepleierne er bare utrolig sjarmerende. En sånn total avsaknad av sjenanse og så til de grader positive. Nå på fjerde dagen har de hatt danseopptreden på morgonen. Når de skulle presentere dansen snakket de i munnen på hverandre. De tre Nepalske musikerne er også sjarmerende og har allerede hatt en morgenforestilling. De tre Kambodjanske protesemakerne skal til ulike land. En blir her i Oslo, de andre to skal til henholdsvis Malavi og Tanzania. De har sikkert nok av erfaring å øse av.

Mye lærerikt kurs som gir ettertanke, både i forhold til internasjonale spørsmål, men også konfliktløsning og andre problematikker. I morgen ettermiddag har vi fri hele helgen. Det trengs!