Nepal

Radiation protection in medical health care

Hva skjedde sen?

Landet torsdag ettermiddag kl.15. VISA formalitetene, som jeg var litt redd for på forhånd, gikk unna i en fei. Det gikk ikke å ordne arbeidsvisa fra Norge, så nå sitter vi her på et 3-måneders turistvisa. I følge papirene har vi ikke lov å arbeide eller utføre “volontary work” med en slik VISA! Ja, ja… Tollen slapp oss også glatt i gjennom. Akkurat tollen hadde jeg tenkt en del på, da en gjennomgang av vårt bagasje, verdt flere hundretusen, hadde kunnet resultere i tollavgifter. Vi ble møtt av Shanta og Ganesh og ble dekortert med “gull”halsduker (kata) og blomsterkranser. King for a day! Kjemi direkte med dem! Meget trivelige gutter som blir vår faste kontakt her nede. Ble kjørt til vårt nye hjem, men OJJJ hvilken trafikk. I tillegg er det hunder og kyr som går ubekymret mitt i veien. Fikk imidlertid beskjed at det kun var 5-10% av Kathmandus befolkning som var i byen nå, pga den store festivalen som pågår hele uken. De hevdet uten å smile at det var nokså rolig på gatene! Sykehuset er stengt hele uken og åpner på søndag. Kun akuttmottaket er åpent. Neste uke begynner nedkjøringen fra festivalen, og jobber da kun halv dag mandag til onsdag. Da er det kun tre uker igjen til neste festival! Da stenger de visstnok i fem dager.


2 Responses to “Hva skjedde sen?”

  1. Borgny says:

    Vedr visa-rotet, da Chhavi kom til Norge første gang (for 3 mnd) for å studere hadde han fått utstedt feil visum ved den norske ambassaden i KTM. Hadde derfor ikke lov å studere i Norge. Vi gikk til UD og de fikset det ved å godkjenne meg som “inviterende norsk forskningsinstitutt”, så ta med deg manus av “Occupational Radiation Exposure Monitoring in Health Care Facilities”, kanskje studien i det minste kan gi dere visum-rett, dessuten ber jeg deg gjøre hva du må for at studien kan bli publisert. Den er unik, den er god, vi fortjener å få den publisert, og ikke minst er den viktig for mange andre:)

    • admin says:

      Vi sitter på en romslig turistvisa, å regner med at vi greier å ordne noe ila den tiden. Lurer på om ikke artikkelen er på vei å publiseres nå?? Skal a kontakt med Chhavi for å høre. Tror han bor i nabolaget.

Leave a Reply