Nepal

Radiation protection in medical health care

Alle våre hunder

Det er en sak som man legger merke til med en gang i Kathmandu. Nei, jeg tenker ikke på lukten av eksos, røkelser, krydder, likbrenning(!) eller gjæret søppel. Heller ikke den kaotiske støyende trafikken eller de fattige arbeidsløse. Nei, det er alle hunder som man finner overalt. Noen kyr også! Mitt i trafikken, på fortauene og uterestaurangene, sovende i store grupper mitt på dagen i skyggen eller bjeffende på bakgården hele natten. Sannsynligvis har de utøvd fri ukomplisert sex helt siden de første vesterlendske hippiene kom hit på slutten av 60-tallet. Med tiden har forskjellene mellom de ulike hunderasene blitt visket ut og de ser nokså lik ut i dag. Det er kun noen forskjellige fargevarianter av dem. Fredelige er de dog, hvilket får meg å tro at de sannsynligvis er hinduer eller buddhister. I dag såg jeg en hund som gikk i bånd! Vet ikke hva som feilet den?

Sint nabo!

Det er rart at det ikke skytes fler hunder i Nepal! De to som stod på bakgården og bjeffet til hverandre hele natten hadde lett kunnet bli slike offer, forutsatt at jeg hadde hatt et våpen tilgjengelig da! Her er et bilde på en av de to nabobikjene. Han liker ikke oss og vi liker ikke han. Det er det hans feil at vi ikke liker han! Han bjeffer så fort han ser oss på terassen, deroppe tre etasjer høyere enn han selv. Han holder oss våken på natten! Vi pleier derfor å smyge når vi er på terassen. Han er sannsynligvis ikke hindu eller buddist. Det andre bildet viser hvordan hunder i Nepal skal være og er forventet å oppføre seg!


Leave a Reply