Nepal

Radiation protection in medical health care

I dag kjøpte jeg krøllfrie bilbukser!

Jeg var litt usikker på hva kledselen skulle være på røntgenavdelingen. Jeg ante uråd å tok på meg blå bomullsbukser og en hvit linskjorte den første dagen. Dette viste seg å være et meget godt valg! Men det var ikke noen annen som kom i bommulsbukser og linskjorte, men jeg følte i allefall at jeg hadde truffet rett. Noen få av personalet hadde hvit frakk, gjerne med navnet brodert på brystlommen. De aller fleste jobbet imidlertid i vanlige bukser og en skjorte. Helt vanlige bukser og skjorte fant jeg ut etter en stund at det ikke var. Både skjortene og buksene var nemlig av den krøllfrie sorten, så kallede “bilbukser”. Dette skjønte jeg var et genistrek i et land som dette! Mørke bukser pga av all skitt og krøllfritt for å underlette og forlenge bruken av klærne. Da er det bare hvor skittne de er som bestemmer hvor lenge de kan brukes. Da jeg kom til Nepal hadde jeg med meg kun en lin- og en bomullsskjorte samt to bomullsbukser. Jeg forsto kjapt at dette var løsningen. Dette måtte ordnes nå i helgen.

I ettermiddag hadde vi bestemt at vi skulle på Norwegian House for å spise vaffler og treffe andre nordmenn klokken fire. Vi hadde hørt at det er en slik samling hver fredag. Norwegian House ligger nede i Patan, og hvis a hvis ZOO ble vi fortalt. Drosje ned litt i siste liten mitt i rushen. Ble sluppet av utenfor ZOO og startet med å lete. Problemet i Kathmandu er at det ikke står gatenavn (står det så er det på Nepali), sjåførene er svært dårlig orientert og de kan heller ikke lese kart. At de heller ikke kan engelsk er kronen på verket. Vi gikk i ring rundt hele muren til ZOO, spurte folk etter veien men innså til slutt at vi ikke skulle få noen vaffler denne fredagen.

 

Tilbake til utgangsstedet der vi ble sluppet av, havnet vi mitt opp i en enormt stor utemarked. I hauger og lass så vi krøllefrie bukser og skjorter laget i syntet. Måtte jo bare kikke og etter prøving, måling og pruting kjøpte jeg en bukse samt to skjorter for 65 kroner! En meget vellycket kveld som bare måtte avsluttes i Pilgrim Garden med betaling av regninger på deres WiFi.

På mandag kommer jeg ikke å skille meg ut fra mengden, bortsett at jeg er litt blekere enn de andre!


Leave a Reply