Nepal

Radiation protection in medical health care

Så syk som bare en mann kan bli!

Det begynte lørdag formiddag. En ubestemt følelse i magen av at noe var gærn’t.  Det går sikkert over! Vi hadde planlagt en tur til Bathbatheni Shopping Complex, et stort supermarked som ligner på noe vi er kjent med. Vi hadde også funnet en snarvei bak huset, som skulle spare oss mye tid. Ok, det ble litt roting, fordi gatene er ikke direkte parallelle med hverandre, men vi kom frem til slutt.  Dynetrekk ble innkjøpt. Den rette størrelsen fantes ikke, men det var ok når det ikke kostet mer enn 20 kr. Ned i matavdelingen og der begynte mine diffuse symptomer å gi seg tilkjenne i gjen. Her var det bare å svisje forbi alle hyllemeter av kjeks og linser for å finne det vi skulle ha. Litt roting på vei hjem også, men vi kom hjem med tilnærmet glans.

Vel hjemme begynte symptomene å forverre seg. Middag ute var ikke aktuelt, heller ikke å spise noen mat som helst for den delen. Det ble med noen kjeks og vann. Utover kvelden forverret det seg ytterligere,  å nå begynte det å bli synd om meg! Kvelden kom og det begynte også å spøke for den planlagte søndagsturen til Shivapuri nasjonalpark, som ligger ca. 10 km nord for der vi bor. I Shivapuri kan man få seg en tur på 5-7 timer, med blant annet en tur opp til Shivpuri Peak som er 2725 moh. I tillegg til 177 ulike sorters fugler (allt fra Lonely Planet) så finnes det en drøss av aper i Rodedendreonskogen. Man bør imidlertid ikke innvente mørket i skogen, da det finnes enstake eksemplarer av leopard og svartbjørn der. Ja, dette ble et formidabelt sidespor i forhold til overskriften!

Natten mot søndag ble lang med mange dobesøk. I tillegg en del feber, men heldigvis ikke noe blod! Da var det ikke helt ille,  men  jeg var fremdeles så syk som bare en mann kan bli! På morgonen ble det to Immodium, som roet ned situasjonen noe.  Pga. stort væsketap gikk Jorunn og køpte noen poser med rehydrering. Dette er en mix bestående av salt, sukker og eletrolytter som er tatt frem av WHO. Den kan kjøpes overalt og koster 2 kr. pr. pakke. Dette er et genistrek av WHO, som sannsynligvis har redusert spedebarnsdødeligheten i mange land.

Jeg var vel ikke døden nær, men elendet fortsatte ut over hele dagen og jeg ligger her å håper at jeg kan gå på jobb i morgen!  I tillegg til allt det beskrevne, gikk strømmen for 5 minutter siden! Den kommer å være vekke i 1.5 timer.

P.S. Visste dere at Nepals flagge er den enste som ikke er rektangulær?


Leave a Reply