Nepal

Radiation protection in medical health care

To, fir og seksbeninger

Dyr er det mye av her. Løshunder er allerede nevnt i tidligere blogginnlegg (“Alle våre hunder“). Kakkerlaker har jeg ikke nevnt, men vi slengte ut en fet rakkere som prøvde å ta seg inn gjennom terassedøren for noen uker siden. Siden har vi heldigvis ikke sett noe til ham. Rotter i sykehusgangene har vi blitt advart  for, men har ikke sett noen foreløpig. Den eneste rotten vi har sett var på en Thailandsk restaurang. To duer har jeg også jaget ut av kontoret, før vi klarte å stenge vinduet. Vi føler oss beæret som har eget kontor, da 3 professorer på Radiologisk avd. deler et lite kontor uten pc og internet.

For noen dager siden lå det en ku i hagen. Vi fulgte med han i noen timer, hellig som den er.  Først var den nokså oppmerksom på hva som skjedde runtomkring seg. En time senere lå den pladask på ryggen og ble oppvartet av et ti-talls fugler. Om det var lopper eller annet de fant vites ikke, men kuen koste seg.

En annen ku som var ute på farlig oppdrag så vi i går morges. Den prøvde å krysse trafikken midt i morgen rushen. Man kan lure hvem det var mest farligst for? Kuen eller bilførere/motorsyklister? Å ta ihjel en ku kan gi to års fengsel, hvilket gjør at jeg holder en knapp på at det var farligere for bilførerne og motorsyklistene!

En ku på farleg ferd i morgenrushen.

En ku på farleg ferd i morgenrushen.

I dag ble forbauselsen større når vi så en hjort i bånd nede i hagen. En mann satt og holdt den samtidig som han prøvde å mate den. På ettermiddagen ropte landlorden og lurte på om jeg ville se den. Den satt i et bur og så vettskremt ut! Hjorten var fem måneder gammel og han hadde fått den av en kamerat som hadde fanget den i Shivapuri (se tidligere blogg “15 years in prison“). Jeg spurte om det var pet eller food, men skjønte ikke helt hva han svarte. Får bare håpe at de ulike vakthundene ikke skremmer vettet av den! Adrenalin i kjøttet kan jo som kjent gi en bismak i kjøttet!

En hjort i hagen!!!

En hjort i hagen!!!

Ellers så har vinteren kommet! Det merkes ikke på at det blir så mye kaldere, men mer på litt hyppigere strømavbrudd. Vinteren er strømavbruddssesong sies det, og det er akkurat nå det andre i dag. Jaja… det er jo koselig med stearinlys da og i tillegg har vi fått en gass heater!

Dagens andre strømavbrudd :-(

Dagens andre strømavbrudd :-(


Leave a Reply