Nepal

Radiation protection in medical health care

Går denne bussen til Gokarna?

Ja, jeg greier faktisk å si det på Nepalsk :-) Turen i dag skulle som sagt gå til Gokarna. Det var planlagt siden noen dager,  i tillegg fikk vi vite hos skredderen i formiddag at det skulle være en matfestival der i dag. Formiddagen gikk med til å hente noen bukser hos skredderen samt å handle innn en del ting vi trengte. Jorunn skulle prøve kåpen, men fikk beskjed om å komme tilbake i kveld.

 

Vi tok en tuk-tuk opp til Maharagunj, der vi byttet til en mikrobuss. Det er disse Hiacene som kjører som biltyver. I tillegg er de helt fullstoppet med folk. Morsomt og folkelig synes jeg i alle fall at det er! Jorunn er mindre begeistret, da det er lett å bli bilsyk i dem. Etter en stund på ringveien blir vi stoppet av politiet. Sjåføren kranglet med politiet, men alle tok det helt med ro. Dette var imidlertid rett utenfor en hønsfarm, så alle satt å holdt seg for nesen. Etter et kvarter så skjønner vi at sjåføren ikke har noe førerkort så turen ble ikke lengre, i hvert fall ikke med den mikrobussen. At mange av mikrobuss sjåførene ikke har førerkort, er det flere som har fortalt oss. Kjøre som biltyver kan de iallefall.  Ut på gata for å se etteren ny buss. Det tok ikke mange minutter, og vi var straks på vei mot vårt mål igjen.

Hit men ikke lengre!

Imidlertid tok vi bussen litt for langt. Havnet i Gokarna by, i stedet for resorten. Imidlertid var det et svært fredelig sted med et flott tempel. Noen unge jenter prøvde med glød å få oss som tilhengere av Shiva. I følge Lonely Planet ble tempelet funnet på 1400 tallet, og restaurering ble for noen år siden gjennomført med internasjonale midler. 16 yngre jenter ble opplært til å rengjøre treskæringen i tempelet. Et mye tidsødende arbeid, da det tok to dager for en jente å rengjøre et areal på 30×30 cm. Trass vi kom feil var det morsomt å se tempelet. Et fantastisk tre som gjennom mange år hadde helt tatt overtaket på et lite hus.

 

Vi gikk en sti på utsiden av Gokarna reservation forrest. Den tidligere kongen hadde forhindret hoggst i parken, fordi det skulle være en reservepark for hans personlige jaktturer. Etter 30 minutter kom vi frem til matfestivalen. Mat fra mange land, og vi rakk med lunch fra både Ryssland, Korea og Japan i løpet av en time. Veldig god mat og høy stemning. I morgen er det første advent og det er 25 grader i solen! Utrolig

Mette og fornøyde bestemte vi oss for å ta en taxi hjem.

Fler bilder kan sees i novembergalleriet!


Leave a Reply